Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers

Västerås gjorde inte jobbet mot ett stark Karlskoga och därmed är vinstrenden bruten, men vi tar nya tag, redan under natten. San Jose Sharks med Erik Karlsson i spetsen är favoriter mot Philadelphia Flyers. Nedan finns speltips och analys!

 

Långt upp till slutspel

San Jose Sharks har tre raka säsonger med missade slutspel, och som det ser ut nu blir det även en fjärde. På 36 matcher har Sharks endast spelat ihop 28 poäng och ligger i skrivande stund 12 poäng från ett slutspel. Formen pekar nedåt då hemmalaget har endast en seger på de fem senaste matcherna. Dock ska det kommas ihåg att det är ungefär 2/3 kvar att spela, så mycket kan fortfarande hända. Defensiven är alldeles för dålig för att Sharks ska vandra uppåt i tabellen, då man på 36 matcher ha släppt in hela 135 mål håller inte i längden. Offensiven är det inga som helst fel på då man gjort hela 110 mål framåt, vilket är en bra siffra för att ligga ganska långt ner i tabellen.

Skadelistan ser ljus ut för Sharks då det endast är två spelare den. Offensivt är det Erik Karlsson som leder den interna poängligan, och det ryktas om att han ska lämna laget, men det är inte så troligt efter denna säsong. Även Timo Maier och Tomas Hertl ser riktigt bra ut för stunden och sprutar in mål och poäng. Logan Couture får också godkänt efter en bra start på säsongen. Defensivt är det tunt, väldigt tunt, då Erik Karlsson är den offensiva stjärnan, finns inte riktigt den defensiva stjärnan där. Visst, en sådan som Marc-Edouard Vlasic finns i laget, men han bäst före datum har dessvärre gått ut för Sharks del. Även målvaktssidan ser tunn ut och ingen målvakt är noterad för över 91 % i räddningar.

Tung skadelista

Philadelphia har två raka säsonger utan slutspel, och började denna med att ha tunga spelare på skadelistan och inte riktigt kommit upp i nivå så här långt. Philadelphia Flyers är också dem långt ifrån ett slutspel i skrivande stund, men även för Philadelphia, är det mycket kvar att spela om. Philadelphia har varit rejält skakiga på bortais, då man endast lyckats vinna en av de 12 senaste bortamatcherna, det är inga bra siffror. Samma problem som för hemmalaget gäller även för bortalaget, dålig defensiv men offensiven är inte alls lika bra som hemmalagets. Så Tortorella har mycket att jobba på, det ska dock kommas ihåg att Philadelphia har som sagt haft många skador på duktiga spelare under hela säsongen.

Sju spelare kan missa matchen och några av de skadade spelarna är Atkinson, Couturier och Ellis, det är tre spelare som kliver rätt in i toppkedjorna. Travis Konecny har varit mycket bra för Philadelphia, då han snittar dryga pinnen per match så här långt. Även Kevin Hayes gör bra med poäng, och det gör även James Van Riemsdyk som på sina 15 matcher stått för fina 13 poäng. Defensivt finns det en del backar i laget som har gjort mycket poäng, till exempel Tony DeAngelo, Travis Sanheim och Ivan Provorov, dessvärre för Philadelphias del har ingen av dessa herrar en bra +- statistik. Carter Hart har fullt godkända 91.1 % i räddningar men är skadad, och det gör att Samuel Ersson troligtvis får chansen mellan stolparna.

Dagens speltips

Två lag som kliver in i matchen med stukat självförtroende, och inget av lagen har heller en bra defensiv så här långt. Istället för 1X2 marknaden, som enligt mig är otroligt svår i denna match, har jag valt skottlinan. Linan ligger på 60.5, jag tror att överspelet här är att föredra, ska dra lite varför jag tänker så. Snittet för båda lagen ligger runt 30 skott per match på mål, men kollar vi snittet i antal skott mot lagen per match så ligger den på dryga 30 per match. Jag tror på en öppen historia där båda lagen kommer till relativt enkla avslutslägen då båda lagen har ganska många offensiva backar. Spelet blir alltså över 60.5 skott på mål till ett bra odds, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS