Säsongens mest uppsnackade match hittills!

Planen var att just nu befinna mig i Sydney (dock på en båtfest och inte på derbyt), men pga en febersmocka blir jag kvar i Newcastle. Dock blir det ändå fullt fokus på Sydney, där de bägge stadsrivalerna FC Sydney Wanderers gör upp i säsongens tredje och sista derby. För första gången på länge är bägge lagen dessutom högst inblandade i slutspelschanserna och stämningen är mer upptrissad än någonsin.

Spel 1 av 2: Rött kort i matchen @ 4.35 hos Coolbet

Korrekt odds: @ 3.50

Öst mot väst. Innerstaden mot förorten. Gammal mot ny. Även om Melbourne-derbyt brukar bjuda på högre fotbollsklass är det riktigt laddat när dessa två lag möts. Sydney-derbyt är en generellt av få matcher som kan matcha de Europeiska stormatchernas stämning, men den här gången blir det dessutom något alldeles extra. Flera spelare och fans har uttryckt ett aktivt hat mot sina motståndare och det hela har inte heller underlättats av diverse citat från lagens storstjärnor. Tränarna för de respektive lagen är förvisso fd klubbkamrater men har sedan dess blivit bittra fiender och rök ihop ordentligt efter föregående derby. Jag väntar mig hungriga fans, maskande spelare och upprörda tränare när vi närmar oss slutskedet av denna match. 

Kortlinan ligger på 5.5 för tillfället hos Bet365 och lite mer konservativt hos andra spelbolag. Dock har man valt att inte justera ned oddset för “rött kort” speciellt mycket, utan det hittas fortfarande till @ 4.33 på Bet365 och @ 4.35 på Coolbet. Detta alltså när ett dampigt spelande Western Sydney fått se minst ett rött kort i alla sina fem senaste matcher (de flesta på det egna laget dessutom), varav rött på bägge lagen i de senaste två. De himmelsblå har heller inte varit några änglar och fått se ett rött kort (för något av lagen) i 8 av 20 matcher denna säsong. Tyvärr har vi fått en urusel domare denna match som är väldigt snål med sina röda kort historiskt (ca 0.1/match), men frågan är om ens han kan stå emot trycket idag. Jag håller nere insatsen men testar en liten peng på rött. 

Coolbet Coolbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Spel 2 av 2: Sydney FC flest hörnor @ 1.80 hos Bet365

Korrekt odds: @ 1.65

Med 20 matcher spelade ligger bägge lagen och skvalpar ovanför strecket, men det är Sydney FC som ligger sämst till och är i starkast behov av poäng. Vid ett eventuellt likaläge så vill jag tro att de himmelsblå är bollförande. Det ska dock tilläggas att vid ledning så är man extremt defensivt inriktade, vilket inte minst just WSW fick erfara förra mötet när Sydney FC totalt parkerade bussen. Men – slipper vid relativt tidigt ledningsmål så tror jag denna går vägen. Vid likaläge skapar Sydney FC ca 0.6 fler hörnor än sina motståndare, medan WSW skapar ca 1.9 färre än sina motståndare. Dessutom har hemmalaget ett bättre snitt sett till antalet skott, antalet skapade inlägg och antalet tillsläppta inlägg. Nu spelar man också på hemmaplan (om än i samma stad), behöver gå framåt och är totalt sett ett litet bättre fotbollslag än sina derbyrivaler. Lägg också till att bortalaget i särklass största hot på fasta situationer – 195 cm-långa Tomislav Mrcela – är avstängd. Summa summarum blir att Sydney FC flest hörnor får sig en peng på Bet365. 

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS