logga tennis speltips

Semifinaler Australian Open 26/1

Dags för semifinaler i herrarnas Australian Open som startar 04.30 natten mot fredag med matchen Novak Djokovic som möter Jannik Sinner därefter vid 09.00 isch så spelar Medvedev mot Zverev, häng med nedan för analyser och speltips om matcherna.

 

Novak Djokovic – Jannik Sinner

Djokovic fyller 37 bast senare under året men har verkligen inte slagit av på takten, detta är Serbens 48e semifinal i GS-sammanhang där han sjukt nog vunnit 36 utav dessa. Vad har han presterat i årets upplaga av AO? Ska vi vara helt ärliga så har han inte haft någon tuff lottning till denna semifinal där bästa spelaren han mött är Taylor Fritz som är rankad tolva i världen. Det vi alla vet är att serben aldrig förtar sig i början av de större tävlingarna utan växlar upp rejält när det gäller och därmed har han tappat ett par set fram till denna match.

Jannik Sinner däremot har varit fullständigt lysande på vägen hit och inte tappat ett enda set. Italienaren har en sjukt bra form då han vunnit 14 av sina 15 senaste matcher och har på vägen hit slagit spelare som Rublev och Khachanov. Sinner har spelat så otroligt bra från både backhand/forehandsidan vilket gör att han mycket väl kan ge serben en match. Sinner har faktiskt vunnit två av de tre senaste matcherna mot Djokovic.

Detta kommer bli en batalj utan dess like men ”turen” är att värdet i Melbourne inte alls ska bli så hett som det kan vara. Jag tror på en väldigt tät tillställning där första set kommer bli viktig för utgången av denna match. Djokovic står i 1.50 isch, vilket inte är spelbart enligt mig. Istället väljer jag spelet som är över 215.5 minuter, då båda spelarna har en tendens till att dra ut på tiden och framförallt att det kan bli otroligt många och långa game.

Daniil Medvedev – Alexander Zverev

Medvedev är en mycket rolig herre som kan bjuda på show både på och utanför tennisplanen. Här i Melbourne som också är hans första tävling för året har han spelat otroligt ojämnt men kämpat sig vidare i ett par matcher (framförallt senast mot Hurkacz och andra rundan mot Ruusuvouri). Ryssen är en spelare som kan slå alla på den högsta scenen, mycket pågrund av hans fina grundslag och enorma rörelse på banan.

Alexander Zverev har bara blivit bättre och bättre efter sin svåra fotskada i Roland Garros för ett dryga året sedan. Tysken har vunnit tio av sina elva senaste matcher och har varit lysande i Melbourne. Senast så gjorde han nog sin bästa match någonsin när han verkligen kämpade ner en ruskigt bra Carlos Alcaraz. Det var dock nära att tysken i andra rundan mot Klein men lyckades vinna med 3-2 i set. Zverev har servat på ett otroligt bra sätt och varit nästan omutbar i sin egen serve under långa perioder, lägg även till tunga grundslag och då blir han svår att slå.

Det har varit heta bataljer mellan dessa herrar, då det har varit munhugg på både bana och presskonferansen. Medvedev har dock 6-1 i matcher i de sju senaste bataljerna vilket tyder på att tysken har svårt mot ryssens luriga spel. Medvedev är enligt mig den bättre spelaren (trots Zverevs uppvisning senast) och löser biffen till 1.70 hos Nya Expekt. Varför?  Jag tror inte tysken orkar slå igenom en stark Medvedev i fem set, lägg också till att Medvedev vunnit alla jämna matcher mellan spelarna på senare tid.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS