fotboll

Sevilla – Köpenhamn

Tyvärr så tog den långa streaken slut förra reken, med ett ynka skott. Vi tar nya tag idag och vi har en härligt Champions League kväll framför oss. Två lag som måste gå för en trea för att knappa in på Dortmund, då lag som också har mycket skador. Häng med nedan för speltips och analys!

Brottas med formen!

Sevilla har haft stora problem att få med sig resultat i inledningen av säsongen, inte ens tränarbytet har gett någon effekt. Sevilla har bara en seger på sina nio senaste matcher, och det hemma mot Mallorca. Spelet har dock inte alls varit så tokigt som resultaten har visat. Om vi till exempel tar senast mot Real Madrid, så hade Sevilla 1-1 fram till 79e minuten. Matchen innan det mot Valencia, då var Sevilla det klart bättre laget men fick inte in bollen, trots 18 avslut. Nej, vändningen kommer komma för Sevilla, kanske redan ikväll. Sevilla kommer komma ut stenhårt mot ett för dagen svagt Köpenhamn.

Oliver Torres får inte spela, Corona, Nianzou och Fernando är skadade. På pappret har Sevilla en mycket stark offensiv med namn som Erik Lamela, Rafa Mir, Papu Gomez och Youssef En-Nesyri. Dock har nästan ingen av dessa spelare levererat poäng, fem stycken mål och assist har dessa spelare levererat i La Liga, det håller inte. På mittfältet finns det namn som Isco, Rakitic och min personliga favorit i Joan Jordan. Mycket passningsskickligt mittfält i Sevilla, som i sina bästa stunder håller hög Europeisk klass. Defensivt tappade sina mittbackar från förra året och har haft skador på sina detta år, det gör att dagens mittbackspar kan mycket väl innehålla Gudelj, som annars huserar på mitten. Navas och Telles är två ytterbackar av högre kaliber, som troligen kommer till start mot FCK.

Inte fått till det!

Köpenhamn är ett av de bästa danska lagen de senaste tio åren, om inte det bästa. Har dock i år, inte alls varit bra, bortsett från att FCK kvalificera sig till Champions League, vilket får anses vara okej. I ligan är man redan långt efter, och i CL har man endast två inspelade poäng, dock en väldigt tuff grupp. FCK har fem raka kryss i tävlingssammanhang, och det senaste krysset mot City i CL, gör att man mycket väl kan avancera i Europa, vid en tredje plats kommer man direkt in i Europa League slutspelet, därför är denna match otroligt viktig för FCK.

Fyra mannar missar matchen i Spanien för FCKs del. Den viktigaste spelaren i detta FCK är Victor Claesson, han har stått för sju mål i ligan. Den 16-årige svenskan Roony Bardghji ryktas starta i afton, mycket sevärd spelare som är en frisk fläkt. Pep Biel lämnade laget, vilket gjorde att FCK saknar tyngd i offensiven, det har också synts då man har målskillnaden 0-8 i Champions League. Davit Khocholova är en mycket bra mittback, som är en landslagsspelare för Georgien och har spelat sådana matcher förut. Målvakten Kamil Grabara håller också en väldigt hög nivå för FCK, stått för Polen i Nations League.

Dagens speltips

På pappret ska Sevilla vinna denna match, ganska enkelt också. FCK är jobbiga att möta och kommer göra allt för att lösa poäng här. Båda lagen kommer definitivt gå för en trea här, då man vid en trea troligtvis bara är två pinnar bakom Dortmund, inför sista rundan. Matchen lagen emellan i Köpenhamn, var en ganska trött tillställning där båda lagen var väldigt defensiva, trots det 19 avslut. Sevilla har på senare tid spelat en mer offensiv fotboll och snittar 14 avslut på sin hemmaplan. Köpenhamn har haft det svårt i CL, men i ligan så skjuter man extremt mycket, har på sina tre senaste matcher i ligan skjutit 49 avslut. Jag tror på en öppen historia här och avsluten kommer hagla. Över 24.5 avslut är dagens bästa CL-spel. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS