Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Tjeckien – Sverige

Nu är det dags för semifinal i Junior-VM där vi har Sverige med. Tjeckien har gått som tåget och är knappa favoriter enligt oddsen. Det var dock Sverige som drog det längsta strået i gruppspelet. Häng med nedan för speltips och analys.

Starkt gruppspel

Tjeckien rosade inte marknaden inför VM med sina träningsmatcher, där man knappt slog Lettland och fick stryk av Schweiz, men det visade sig inte betyda någonting. Tjeckien startade VM direkt med att slå Kanada. Följde upp det genom att krossa slagpåsen Österrike med klara 9-0. Juniorkronorna blev lite för svåra i den tredje gruppspelsmatchen, men det var en tuff kamp som Sverige vann efter sudden. Tjeckerna avslutade genom att krossa Tyskland med 8-1. I kvartsfinalen väntade luriga Schweiz, som hade ett bra lag på pappret, det var också Schweiz som tog ledningen efter 22 sekunder, men efter det var det ingen trafik alls till semifinalen och Tjeckerna gjorde nio raka mål.

Hela 12 spelare är draftade i detta Tjeckien, så det är ett mycket bra lag som ställs i semifinalen. Tjeckien har en mycket stark centersida med herrar som Jiri Kulich och Gabriel Szturc som både stått för en poäng per match och båda har gjort fem mål vardera. Det är många forwards som håller till i Nordamerika och känner alltså till dessa rinkar. Defensiven är troligen turneringens stabilaste, och då tänker jag framförallt på David Jiricek, som har testat på NHL-spel i år och snittar över en pinne per match i AHL. Stanislav Svozil är en annan, han leder den interna poängligan och gör otroligt mycket poäng i den duktiga ligan WHL. Likt Sverige så har Tjeckien valt en och samma målvakt under hela mästerskapet i Tomas Suchanek, som gjort det mycket bra.

Nöd och näppe

Sverige har inte riktigt kommit upp i standard, egentligen under hela mästerskapet. Inför mästerskapet så torskade juniorkronorna mot Schweiz såväl som mot USA. Gick igenom de första tre gruppspelsmatcherna utan att egentligen glänsa, och torskade den fjärde mot Kanada, och var egentligen helt utspelade i den matchen. I kvarten mot Finland var man helt okej, men inte mer, det var dock en otrolig krigarinsats och de behövde verkligen juniorkronorna och nu blir man hur farliga som helst, man har på pappret ett riktigt intressant lag men måste få igång ett par herrar och iså fall kommer det sluta med medalj för Sverige.

Leo Carlsson har haft lite små skavanker i Sverige, men gjorde två mål senast mot Finland och är en av Sveriges viktigaste spelare. Offensivt finns det mycket bra spelare, men spelare om Isak Rosen och Fabian Lysell som gör det otroligt bra i AHL, måste visa mer för juniorkronorna. Till skillnad från Tjeckerna så spelar många av Sveriges spelare seniorhockey. Filip Bystedt är en som gjort det mycket bra i seniorrollen. Sveriges backsida är skicklig, men blir ibland lite för tunna. Ludvig Jansson har varit otroligt bra så här långt. Jag tycker dock Sveriges defensiv blir lidande ibland, mycket för att de väger lite för lätt, men det räcker mot lag som Finland och Tjeckien, men blir jobbigare mot USA och Kanada. Sverige har i många matcher Carl Lindbom att tacka, det är turneringens bästa målvakt så här långt.

Dagens speltips

Detta är på förhand en mycket jämn match, där spelbolagen har satt Tjeckien som favorit, där håller inte jag med. Visst, man krossade Schweiz i kvarten, men Schweiz är långt i från vad Sverige är. Sverige vann i gruppspelet mot Tjeckien, utan att egentligen glänsa. Tjeckien har en mycket bra backsida, men den kan bli alldeles för statisk, och det kan Fabian Lysell, Isak Rosen och Leo Carlsson utnyttja med sin enormt fina skridskoåkning. Jag tycker att oddsen på Sverige är alldeles för höga för att blunda för. Att avgöra med en minut kvar i boxplay ger ett enormt självförtroende i gruppen och jag tycker att Sverige har ett bättre lag på pappret än Tjeckien, och det viktigaste av allt, Sverige har världens bästa målvakt (juniorer). Sverige rak blir mitt spel i semifinalen, lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS