Speltips till Elfsborg vs Häcken

Villareal – Rayo Vallecano

Måndagen börjar direkt med spansk fotboll och en på förhand rolig match mellan hemmalaget Villareal och gästerna Rayo Vallecano. Jag har hittat ett väldigt intressant spel i matchen, där jag tycker båda lagen har en fin offensiv. Speltips och analys finns nedan!

Med och smyger

Villareal har en bra säsong i ryggen så här långt och är med och smyger bakom topp fyra lagen. I skrivande stund ligger Villareal på en femte plats i tabellen och har bara tre pinnar upp till fyran Atletico Madrid med en match mindre spelad. Villareal har haft en makalöst bra defensiv i liga och bara släppt in 13 mål på sina 18 spelade matcher, det är bara Barcelona som släppt in färre. Villareal är också ligans nästbästa hemmalag, då man endast torskat en match under säsongen, och det mot Mallorca. Villareal har en mycket bra form efter VM-uppehållet där man bland annat har slagit Real Madrid i ligan och har knappt släppt in mål.

Villareal har ett par spelare på skadelistan och det är framförallt Lo Celso. Den offensiva spetsen finns absolut i Villareal, då man har kuggar som Gerard Moreno, Samuel Chukwueze och Jose Morales, där alla tre är skickliga offensiva herrar. Det är nog mittfältet som är den starkaste lagdelen hos Villareal. På mitten har laget spelare som Daniel Parejo, Francis Coquelin, Alex Baena och Yeremy Pino. Villareal har även ett mycket bra mittbackspar i Pau Torres och Raul Abiol, framförallt är man riktigt starka i luftrummet. 40-åriga Pepe Reina har varit lagets förstakeeper ett tag nu och gjort det lysande.

Härliga Vallecano

Real Vallecano har så här långt gjort en mycket stark säsong och ligger på en nionde plats i tabellen och har endast fem pinnar upp till en eventuell Europa-plats. Vallecano är ett mycket härligt lag att kolla på då man kör mycket offensiv fotboll. Det har visat sig vara ganska mycket på de insläppta målen, 22 insläppta mål är mest bland lagen som är topp 10. Tittar vi närmare på gjorda mål så är man topp sju i tabellen med sina 24 gjorda kassar. Formen är inget vidare då man på de fyra senaste matcherna har förlorat tre, trots att man spelat ganska fin fotboll i alla fyra matcher har inte målen trillat in framåt.

Raul De Tomas och Izi Palazon är tveksamma till start, det är enligt mig de två viktigaste spelarna i offensiven, framförallt Palazon. Palazon har gjort fem mål och tre assist i ligan, Sergio Camello skuggar honom med 4+3. Även Radamel Falcao och Alvaro Garcia finns också att tillgå i ett mycket starkt anfall. Unai Lopez och Oscar Trejo tar hand om det offensiva mittfältet medan herrar som Pathe Cisse och Oscar Vallentin tar hand om det defeniva. Alejandro Catena och Florian Lejeune tar som oftast hand om mittbackslåset, och det är tuffa mittbackar som är bra på skallen. Stole Dimitrievski är en riktigt vass burväktare.

Kvällens speltips

Detta är på förhand en match där Villareal är favoriter, ganska stora också. Jag tror dock Vallecano kan ställa till det, men då måste Izi Palazon vara i spelbart skick. Jag har istället siktat in mig på avslutsmarknaden. Om vi tittar på Villareal så snittar de 15 avslut per match på hemmagräset, och tittar vi på Real Vallecano så snittar de 13 avslut per match, hemma som borta. Tittar vi även på de två senaste matcherna lagen emellan så har det blivit 28 respektive 31 skott. Linan ligger på 25.5, vilket jag tror att det blir över. Två skickliga lag på fasta situationer brukar lösa höga linor. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS