Porto – Club Bub Brugge

Villarreal – Getafe

Börjar med att säga stort grattis till er som köpte andelar till Europatipset igår, då DBS duktiga spelare satte 13 rätt och utdelningen blev stor. Jag har under måndagen hittat ett intressant spel i den så viktiga matchen mellan Villarreal och Getafe, där båda lagen är i stort poängbehov. Häng med nedan för speltips och analys.

Rasar i tabellen

Villarreal är endast tre pinnar från en Europa-plats, men har på slutet varit riktigt svaga och har för tillfället en förlustrad på fyra raka förluster. I senaste mötet med Mallorca var Ubåtarna otroligt svaga defensivt och släppte in hela fyra mål mot ett ganska defensivt Mallorca. Hemmalagets defensiv har under säsongen varit stark och inför matchen mot Mallis hade man endast släppt in 18 kassar. Framåt däremot har det varit ganska svagt, trots att man har skickliga offensiva spelare i truppen. Det gäller för Villarreal att ta poäng om det ska bli Europaspel nästa säsong.

Villarreal har en lång lista på frånvarande spelare i afton. Triguerios är avstängd, Coquelin, Jackson, Lo Celso är skadade medans Gerard Moreno är tveksam. Morales kommer troligen få ta ansvaret längst fram ifall Moreno är skadad, Morales är en skicklig spelare som gillar att komma till avslut. I det offensiva tremannamittfältet kommer vi troligtvis i afton hitta Baena, Chukwueze och Pino, där Chukwueze är en av ligans snabbaste spelare. I defensiven är Parejo och framförallt Pau Torres otroligt viktiga.

Tråkiga Getafe?

Getafe har alltid varit ett hårt jobbande lag som inte är så roliga att kolla på alla gånger. Nu är man nere i botten och krigar om ett nytt kontrakt och då måste man vara lite tråkiga. Men på slutet har Getafe spelat en roligare fotboll och man har också en svit med tre matcher med poäng i och det är endast två pinnar till säker mark. Getafe tog senast en viktig seger mot Valencia, där man var bra hela matchen. Hade innan det två raka kryss mot Vallecano och Atletico, där man också var fina i långa stunder.

Getafe reser till El Madrigal med noll spelare på frånvarolistan. Borja Mayoral och Enes Unal är utan tvekan lagets viktigaste duo, duon har stått för 12 av Getafes 19 mål. Jag tycker även Carles Alena har varit bra på slutet, en spelare som är fin i en mot en dueller. Dock ska det inte stickas under stolen med att Getafe har en 3-5-2 uppställning med stor inrikting på defensiven. Och det ska också kommas ihåg att Getafes backlinje inte är rädda för att smälla på och det kan flyga ostskivor kring Getafe.

Kvällens speltips

1X2 marknaden är svår här enligt mig, då Villarreal är enormt stora favoriter, vilket jag inte håller med om då man har en lång frånvarolista. Getafe är å andra sidan inget gäng man kan lita på till 100%, jag har istället siktat in mig på avsluten. Linan ligger på 21.5 avslut, vilket jag tycker är lågt. Villarreal snittar 14 avslut per match när man spelar hemma på Madrigal. Getafes snitt är inget att hurra över under säsongen, men kollar vi bara de tre senaste matcherna så har Getafe skjutit, 15 mot Valencia, 13 mot Vallecano och nio mot Atletico på bortaplan. Jag väljer istället att höja linan till 22.5 avslut, och spelar överspelet till mycket fina 1.98. Tyvärr så har mina senaste rekar sänkts kraftigt i både odds och antal avslut, vilket gör att spelet jag rekar kan både höjas och sänkas efter publicering. Jag tycker att detta spel är spelvärt ner till 1.75. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS