Inför omgång 19 av Allsvenskan

Inför omgång 20 av Allsvenskan

Lördag 15.00

Häcken-Värnamo

Häcken fortsätter i ren mästaranda krångla med sig vinster de matcher man inte riktigt kommer upp i nivå som mot Sirius senast då Jeremejeff återigen klev fram på tilläggstid och säkrade 3 poäng. Återstår att se om man de 10 återstående omgångarna som är kvar här kan rycka upp sig igen då prestationerna på senaste inte varit kanon. Här lockar oddsen litegrann mot Värnamo då man får -1.25 @ 1.80+ vilket känns generöst med tanke på att det är lag 1 mot 13 i tabellen. Men Värnamos riktigt fina skalper mot bra lag på sistone i samband med att Häcken vacklar lite i prestationerna gör att jag inte rör denna match just nu.

Lördag 17.30

Degerfors-Sundsvall

Sundsvall spelar för andra matchen i rad en livsviktig match för sin allsvenska existens. Senast gjorde man en hygglig insats men drog det kortaste strået mot Helsingborg på hemmaplan. Nu ställs man mot den andra bottenkollegan i Degerfors på bortaplan och det känns som att vinner man inte här så är blir det spel i landets näst högsta serie nästa säsong. Det skiljer sig bara 2 poäng mellan dessa två lag. Men skillnaden på prestationerna lagen gör är milsvida. Degerfors har gjort bra insatser på sistone förutom senaste hemmamatchen mot Varberg och förtjänar mer poäng och har verkligen fått utväxling på förstärkningarna man gjorde i sommar med Lagerbielke, Mörfeldt och Faraj. Medans Sundsvall ser bottenlösa usla ut och försvagades kraftigt truppmässigt i sommar i och med Stensson och Erikssons uttåg. Man kan tycka Degerfors är för stora favoriter här när det är två bottenkonkurrenter som möts när man står runt 1.70 rak. Men jag gillar Degerforssidan här och tror de kommer ta en övertygande 3-poängare och ta upp kampen om kvalplatsen med Helsingborg.

Degerfors -1.0 spelar jag @ 2.15 hos Pinnacle.

Söndag 15.00

AIK-Hammarby

Wow, vilken match dehär kommer att bli. 43000 biljetter sålda i skrivande stund. Ett nytänt AIK med Henok Goitom på sidan. Hammarby ångar på med sina nyförvärv. Hammarby har tickat ner som favoriter här och det kan jag väl köpa sett till AIKs hårda matchande och svajande prestationer på sistone. Men jag är fortsatt tveksam till Hammarbys kapacitet på naturgräs trots vinsten mot Blåvitt förra veckan. Jag tycker att man blir ett sämre lag och att då möta AIK på Friends där man inte gjort mål sen 2017 tror jag blir tuffare än oddsen indikerar. Jag kan inte tänka mig att AIK hur usel man än sett ut i framförallt i europamatcherna men även vissa Allsvenska matcher göra en plattmatch här i ett hemmaderby. Inget spel från min sida änsålänge även om AIKsidan lockar när man står i över 3 gånger pengarna som man gör just nu.

Söndag 15.00

Göteborg-Sirius

Blåvitt föll tungt mot KFF med 1-0 förra helgen. I och med den matchen känns det som att luften lite gick ur laget, om inte annat agerar klubben så och har efter fönstret stängt in sålt Alexander Jallow och som det ser ut även Kevin Yakub. Förvisso har man fått upp och spelat in fina talanger i laget under sommaren och det är mer positiva tongångar än på länge i Blåvitt. Men det är en tunn trupp nu som ska spela sista 10 omgångarna och jag tror inte man kommer plocka placeringar uppåt från den 6:e plats man ligger på. Sirius kommer på besök och som vanligt är dem svårbedömda. Jag lutar åt Blåvittsidan men tycker knappa 1.80 rak som de står i nu är för lågt. Därför undviker jag spel just nu.

Söndag 15.00

Varberg-Norrköping

Varberg gjorde en riktigt bra insats mot Djurgården förra helgen och känslan var innan de röda kortet i början av andra halvlek att man skulle ta alla 3 poäng den matchen. Tungt nog släppte man in 2-2 i slutet och man kom lite närmare kvalplatsen i och med Helsingborgs vinst, även om man nog inte har någon panik med 6 poängs marginal ner. Norrköping på samma poäng som Varberg efter 19 omgångar (vem hade trott det innan säsongen) hade det tungt senast mot AIK. Man blev helt avklädda av AIK i första halvlek och liksom Varbergs senaste match var det en AIK utvisning som ändrade matchbilden radikalt. Norrköping var såklart det bättre laget i andra halvlek, men de var ju endast p.ga att man var en spelare mer. Men i ärlighetens namn skapade man inte speciellt mycket och nog var AIKs vinst rättvist tillslut. Norrköping söker fortfarande med ny tränare, och jag tycker man är utrypen av ett konstgräslag. Jag tror inte att man åker och hämtar hem 3 poäng mot Varberg utan kommer få det tufft, dessutom saknar man sin bästa offensiva spelare i Arnor Sigurdsson pga avstängning.

Varberg +0.25 @ 2.10 spelar jag hos Pinnacle.

Söndag 17.30

Helsingborg-Mjällby

Helsingborg tog stafettpinnen om kvalplatsen i och med den livsviktiga vinsten mot Sundsvall senast. I den matchen tog dock Casper Widell, Armin Gigovic och målskytten Benjamin Acquah alla varningar vilket gör att man missar denna match. Mjällby såg lika solida ut som vanligt senast och tog en stark poäng hemma mot Malmö. Med tanke på att Mjällby är ett klart mycket lag än Helsingborg denna säsong och deras truppläge ser mycket bättre ut tycker jag om Mjällbysidan här.

Mjällby -0.25 @ 2.17 spelar jag hos Pinnacle.

Söndag 17.30

Malmö-Kalmar

Malmö gjorde i torsdags klart med EL-gruppspel efter totalt 5-1 mot Sivasspor. Insatserna och resultaten har åtminstone i Europaspelet blivit klart bättre under Georgsson. I Allsvenskan har man hackat lite, främst på bortaplan dock och här mot KFF på hemmaplan när man för första gången på länge har ledigt hela veckan efteråt (jag räknar bort svenska cupenmatchen mot div 3 motstånd på torsdagen) så känns det som man kommer kunna maxa lite här för att sen få lite välbehövlig vila. Men Kalmar ska inte underskattas och -1 lina som det är just nu lockar inte riktigt. Jag undviker spel i nuläget.

Måndag 19.10

Djurgården-Elfsborg

Omgången summeras på måndagskvällen. Djurgården tar emot Elfsborg på hemmaplan. Två lag som skiljer sig ganska mycket på glädjespekrat just nu där Djurgården har en otrolig form, är vidare till gruppspel i Conference League och hakar på i guldjakten i Allsvenskan. Elfsborg å andra sidan parkerar på en 10:e plats och efter krysset mot Värnamo senast har man 10 raka matcher utan vinst. Djurgården får ett gäng vilodagar från Apoelmatchen i tisdags här och bör komma ut ganska fräscha utan att behöva rotera. Då ser jag trots som jag nämnde förra veckan att Elfsborg måste börja plocka 3-poängare förr eller senare bara att DIF vinner här.

Djurgården -0.75 @ 2.02 spelar jag hos Pinnacle.

Hela fyra speldrag resulterade detta i. Lycka till vid rygg!

Följ mig på Twitter och här på DBS för fler spel.