Allt inför Allsvenskan med några långtidsspel!

Inför omgång 21 av Allsvenskan

Söndag 15.00

Häcken-Degerfors

Två lag med god feeling. Häcken tog en övertygande vinst mot Värnamo senast. Degerfors å andra sidan tog en livsviktig trepoängare hemma mot Giffarna senast vilket ger nytt hopp i Värmland om nytt kontrakt tillsammans med ett antal bra prestationer på sistone. 1.75 är ”Huvudlinan” här, och det är inget som riktigt lockar mig. Jag har nån slags känsla att Häcken måste börja tappa snart, och framförallt sluta ta vinster de gånger man inte är speciellt bra i spelet som händer ibland. Degerfors har sett hyggliga ut på sistone, men är också givetvis ett mycket sämre lag än Häcken. Man saknar också lånet Lagerbielke som kommit in och förbättrat försvarsspelet avsevärt pga avstängning. Jag avstår för stunden.

Söndag 15.00

Sirius-Djurgården

Sirius fortsätter att blanda och ge. Spelmässigt ser man alltjämt okej ut men man räcker inte riktigt till i många matcher och faller för kort. Lite har det kanske att göra med att Christian Kouakou inte riktigt fått igång målproduktionen denna säsong. Djurgården gjorde ingen kanoninsats mot Elfsborg i måndags, trots 5 dagars vila från APOEL-matchen där man säkrade avancemang till ECL-gruppspel så såg man ganska trötta ut i andra halvlek och man ska i ärlighetens namn vara ganska glad över att inte Elfsborg hämtade upp dedär 2-0 underläget. En knepig match mot Sirius här som fällt större lag på hemmaplan förr, dessutom har nog DIF lite tankar på Shamrockmatchen på torsdag. Jag gillar Sirius-sidan här men tror och hoppas att Djurgården går ner lite till så man kan spela +1.0 på hemmalaget @ 1.80+. Men inget spel i skrivande stund.

Söndag 17.30

AIK-Sundsvall

AIK spelade ett rafflande derby mot Hammarby förra helgen där man stod upp väldigt bra i mitt tycke. Hammarby kanske var lite bättre matchen igenom men på slutet var det ologiskt nog efter senaste tidens matchande och truppbredd AIK som såg piggast ut i jakten på ett segermål. Sundsvall förlorade bittert mot Degerfors senast, bittert är milt sagt då man eventuellt hade ett 2-0 mål inne på hörna men där domaren friade. Två förluster irad mot sina bottenkonkurrenter gör att Sundsvall är helt uträknade nu, det ska till nåt exceptionellt att de ska ta igen dedär 5 poängen upp till kvalplatsen på de 10 sista omgångarna. AIK har inte varit lika hemmastarka på sista tiden efter 5 inledande vinster och har lite plumpar mot Mjällby (0-1), Sirius (2-2) och Värnamo (2-2). Men här ser jag verkligen inte hur man skulle misslyckas vinna komfortabelt. Sundsvall är bottenlöst dåliga och AIK har fått en nytändning i tränarbytet där Henok Goitom entrat tränarbänken.

AIK -2.0 @ 2.10 hos Pinnacle spelas.

Söndag 17.30

Elfsborg-Malmö

Lurig match. Elfsborgs urusla trend blev inte bättre direkt när man förlorade mot Oskarshamn i torsdags och därmed missar Svenska Cupens gruppspel i vår. Allt går åt helvete just nu för Boråsarna och förtroendet Jimmy Thelin byggt upp de sista två säsongerna med fina topplaceringar är som bortblåst. Man ställs mot Malmö där det också blåst sista tiden, uppgifter i media om intriger i spelargruppen och bara 7 poäng sista 5 matcherna i allsvenskan mot väldigt beskedligt motstånd gör att man är lite fundersam till hur laget står sig för tillfället. Jag lutar faktiskt åt Elfsborgsidan trots deras 12(!) matcher utan vinst men undviker spel i nuläget.

Måndag 19.00

Kalmar-Varberg

Kalmar tog en riktig skalp mot MFF borta senast. Chansmässigt kanske man inte förtjänade segern då MFF brände en del fina lägen. Men spelmässigt var man det bättre laget och frustrerade publik och MFF väldigt mycket periodvis genom att inte lämna ifrån sig bollen. Varberg gjorde en fin insats hemma mot Norrköping förra helgen, det var inte orättvist när Robin Simovic på den sjunde tilläggsminuten fick in en 1-1 kvittering. Kryss gör dock att man fortsatt inte distansierar sig riktigt ifrån botten trots deras skrala poängskörd. Varberg kan inte vara helt lugna trots 6 poängs marginal till kvalplatsen, utan måste hitta nån trepoängare till innan vi summerar denna säsong. Här tror jag inte den kommer, utan jag tycker Kalmar helt enkelt är för bra för Varberg. Speciellt på hemmaplan där man inte gjort annat än vunnit sista tiden. 

Kalmar -1.0 @ 2.11 hos Pinnacle spelas.

Måndag 19.00

Mjällby-Göteborg

Det stormar nere på Listerlandet. Under veckan har det blossat upp att succetränaren Andreas Brännström vill lämna klubben nu alternativt efter säsongen för att joina Milos Milojevic som assisterande i Röda Stjärnan i Serbien. Brännström har gjort en jättesäsong i Mjällby och även om det visat sig att truppen sportchef Hasse Larsson värvat ihop inför säsongen är riktigt bra så känns det lite som att man hamnar på ruta ett igen där man stod innan säsongen om Brännström skulle försvinna. Som oddsen ser ut just nu så hade jag gärna spelat Mjällby draw no bet då Mjällby framförallt på hemmaplan är ruskigt svårslagna. Men det känns så oklart hur det är med allt för tillfället så inget spel just nu för mig.

Måndag 19.00

Värnamo-Helsingborg

Värnamo var tillsammans med Elfsborg de allsvenska lagen som strulade till det i veckan och åkte ur Svenska Cupen. Värnamo gjorde mål sent på straff mot GAIS borta, men GAIS hann också med att skapa straff och kvitterade på ordinarie tidens sista spark. Därefter vann GAIS inte alls oförtjänt i förlängningen och Värnamo var därmed ute. Värnamo är annars i samma sits som Varberg, man gör bra prestationer från och till men får bara mest kryss med sig. Värnamo ser dock bättre ut och har klart mycket mer fördelaktigare schema än Varberg. Så är det nåt av de två lagen som ska blanda sig i kvalstriden tror jag inte de är Värnamo. Helsingborg har efter skadesituationen ljusnat och värvningarna i sommar spottat upp sig, och elvorna man ställer ut nu på hösten är klart starkare än de i våras vilket också syns på resultaten. Det i kombination med att Värnamo vunnit 4/20 matcher denna säsong gör att jag inte är helt bekväm att spela Värnamo vinst till runt två gånger pengarna. Men jag tycker samtidigt att Värnamos grundkapacitet är såpass mycket högre än Helsingborg att jag inte vill spela bortasidan heller. Helsingborg saknar också Taha Ali pga avstängning och Armin Gigovic som lämnat för Danmark. Men jag avvaktar just nu.

Måndag 19.10

Norrköping-Hammarby

Sist ut i omgången med 10 minutersmarginal är Norrköping-Hammarby på måndagskvällen. Norrköping tog första vinsten under nya tränaren i cupen mot Täby FK senast som i vanliga fall huserar i botten av div 1. Men de var ingen klang och jubelföreställning med ett ganska ordinarie lag och man fortsätter se dåliga ut och känslan är att man inte riktigt finner nån ljusning på eländet heller. Kanske får man bara acceptera att denna höst får bli en acklimatiseringstid för tränare och nyförvärv och att man får satsa på 2023 istället. Här och nu ser jag Hammarby som ett klart mycket bättre lag i harmoni kontra Peking som trevar. Bajen är piskade att vinna här för att inte låta DIF och Häcken rinna iväg i guldracet och det tror jag att man gör.

Hammarby -0.5 @ 2.0 hos Nordicbet spelas.

Tre speldrag till denna omgång blev detta, lycka till vid rygg!

Följ mig på Twitter och här på DBS för fler speltips.